• Genel

Gençlerin STREAM ve Yapay Zeka alanlarındaki  çalışmalarını çağın bilim dili olan İngilizce ile bütünleşik bir şekilde geliştirmek ve farklı disiplinleri etkin bir şekilde birleştirip çözüm üretebilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen “STREAM It Up!” projesi ABD Büyükelçiliği tarafından ikinci kez desteklenmeye hak kazandı. STEM Eğitimcileri Derneği öncülüğünde; Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Regional English Language Office (RELO), Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, ENM Digital, LEGO Education, Teknokta Yenilikçi Öğrenim Çözümleri, NIAYS, Stellar Lab, Kendin Yap Atölyesi, Kodlamanisa ve International Journal Trends and Developments in Education kurumlarının iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan STREAM It Up!-2 projesi Eylül 2022 – Haziran 2023 tarihleri arasında uygulanacaktır. Proje yürütücülüğünü STEM Eğitimcileri Derneği Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Mehmet Nuri ÖĞÜT’ün üstlendiği projede 2 uzman, 11 araştırmacı, 4 proje asistanı, 7 bursiyer, 11 mentör, 7 konuşmacı ve alanında uzman 20 eğitmen yer almaktadır.

İngilizce Dil Eğitimi, STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art and Mathematics) ve Uygulamaları, Yapay Zekâ Uygulamaları, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Metaverse, NFT, Blockchain Teknolojisi, Finansal Okuryazarlık, Proje Tabanlı Öğrenme, Girişimcilik Becerileri, Yaşam Boyu Öğrenme, Çevre Eğitimi, İklim Değişikliği, Karbon Ayak İzi ve Yeşil Teknoloji temalarını kapsayan proje 8 aşamadan oluşmaktadır.

 

Proje ile ilgili tüm gelişmeler ve başvuru süreci https://stream.stemegitimciler.org ve https://stemegitimciler.org/ web adreslerinden takip edilebilecek olup aynı zamanda @streamitup1 kullanıcı adıyla sosyal medya platformlarında paylaşılacaktır.